1

Téma: Adventures

Jakožto tvůrce adventur sem jich i značnou řádku propařil, takže bych vám rád předal tipy na pár dobrej kousků, který byste si určitě neměli nechat ujít !

série BROKEN SWORD 1 - 3 (čtyřka už za moc nestála)
GABRIEL KNIGHT 3 (ostatní díly taky nejsou špatný, ale trojka je best)
FAHRENHEIT (originální akční adventure, kde všechno závisí na vašem rozhodnutí)
QUEST FOR GLORY 4
PHANTASMAGORIA
NEVERHOOD

pár uplně starejch klasik:
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Legend of Kyrandia
Darkseed
I Have No Mouth and I must Scream

něco z novejch:
Gray Matter (od scénáristky Gabriel Knight, grafika je sice trochu strnulá, ale příběh super!)

...určitě sem na nějaký kulty zapomněl..klidně adventury, který sou podle vás zásadní

2

Re: Adventures

Pro mě určitě ZNK big_smile , Posel smrti, Polda (líbili se mi všechny díly, ale čím starší tím lepší grafika i vtipy), Ve stínu havrana a pak asi ještě Machinárium, což je pro mě naprosto úchvatná hříčka. Moc adventur jsem za život nenahrál, takže to je asi všechno, ale asi zase nějakou najedu.

3

Neverhood je naprostá klasika. Poprvé jsem se k ní dostal v dobách, kdy jsem ještě neměl net, takže jsem ji nedohrál - některý úseky byly velice obtížný. Ale zhruba dva roky zpátky jsem si ji znovu sehnal a zdárně s občasným nahlédnutím do návodu dohrál, takže kult. Jinak mám z adventur rád staré české záležitosti, např:
Polda 1-3 (čtvrtý díl ve 3D mě hodně zklamal)
Ve stínu havrana (absolutní srdcovka)
Nový Robinson (Herní výběr rulez big_smile)
Agent mlíčňák (hráno na staré Windows 3)
Šest ženichů a jeden navíc
Žhavé léto
atd.
Poldou zmiňované Machinarium bylo taky hodně dobré.

Z Martyho výběru mě hodně láká Fahrenheit, ten si asi seženu na Xbox360.

Naposledy upravil: Atopos (3.2.2011 17:26:45)

4

fahrenheita sem kdysi dohral a je krutej jak svine vostatni sou hovna smile

Nesnášim takový toye - Destroye !
www.bandzone.cz/mamrd
www.myspace.com/masnamord

5

Tak fahrenheit sem kdysi hrál na ps2 to mě chytlo jako svině zajímavě udělaná hra. Potom klasika české adventury skoro všechny co už zde byly zmíněny. Zahraniční moc nee hlavně kvůli menší znalosti angličtiny v té době, snad jen broken sword

6

Hrál jsem neverhooda a pravidelně si pouštím soundtrack z něj! To je teprv kult big_smile... A pak jsem jeste hrál něco jako 6 svateb a 7 pohřbů, ale ty čísla byly určitě jinak... A pamatuju si z toho akorát ,,teplé obědy, teplé večeře, teplý personál" big_smile

http://img573.imageshack.us/img573/460/uroboros2big.png

7

Uroboros napsal:

Hrál jsem neverhooda a pravidelně si pouštím soundtrack z něj! To je teprv kult big_smile... A pak jsem jeste hrál něco jako 6 svateb a 7 pohřbů, ale ty čísla byly určitě jinak... A pamatuju si z toho akorát ,,teplé obědy, teplé večeře, teplý personál" big_smile

Asi myslíš 6 ženichů a jedna navíc...
Jinak mě z adventur hodně oslovil Posel Smrti, pak Siberia 1,2; Still Life, Žhavé léto a Ve stínu havrana

8

coxox napsal:
Uroboros napsal:

Jinak mě z adventur hodně oslovil Posel Smrti, pak Siberia 1,2; Still Life, Žhavé léto a Ve stínu havrana

No když to řikáš... Hrál jsem to snad tak před deseti rokama... Ale byla to prdel smile

http://img573.imageshack.us/img573/460/uroboros2big.png

9

coxox napsal:
Uroboros napsal:

Docela mě nasralo, že Ve stínu havrana 2 nikdy nevyšlo, i když to chtěli vytvořit. Jen by mě tam (podle screenů co vyšly) nasírala ta 3D grafika, tak se podle mě k point&click adventurám vůbec nehodí. 2D je větší kult.

10

Pravda, 3D grafna všechno zkurví sad

11

jasný, nejvíc si vzpomenu asi na Poldu - jednička se mi líbila nejvíc, pak samozřejmě Horké Léto a další kulty... jinak třeba takovýho Indiana Jonese, kterej běží na Scumm enginu hraju občas na mobilu cestou vlakem... jo to byly časy smile dneska škoda mluvit

Du cestou zla - stejně jako Hitla s patkou, du cestou zla - stejně jak šli pitva s hrobkou!
http://paprix.netuje.cz/vozejk.gif

12

Tenhle žánr miluju. Agent Mlíčňák mě bavil asi nějvíc. U hry Legend of Kyrandia mě nejvíc sralo že sem moh chcípnout, což u většiny adventur nebylo nikdy možný proto mě tahle hra neskutečně srala ale stejně sem jí dohrál.Žhavý léto mě bavilo hlavně tim že to namluvil Zdeněk Izer, jeho hlášky fakt žeru.Moje první adventura co sem hrál byl Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure stará prává adventurka kterou sem pařil na starý 386.A na závěr bych chtěl dodat že Tupec nezná kouzlo starejch dobrejch adventur, ale je pravda že hru Maniac Mansion zvládal bravůrně big_smile

Naposledy upravil: Oťasz (4.2.2011 03:13:26)

13

Jojo, z českejch určitě Agent Mlíčňák, Žhavý Léto a Posel Smrti ! Polda mě nikdy moc nechytnul

14

Tak z českých luhů a hájů samozřejmě tísíckrát prosraní poldové, žhavé léta, posel smrti atd.
Globálně je jedna z mých nejoblíbenějších her Syberia (oba díly) a pak Silent Hill (dá li se to brát jako adventura). Samozřejmě největší srdcovky pro mě zůstávají české freewarovky. Hlavně teda Becherovka game (Little world, Zlatý kalich, 2004:Vesmírná becherovka atd.) což jsou adventury, u kterých jsem vyrůstal a které mě donutili od adventur nikdá neupustit!   Teď si frčím na Amnesii!

Naposledy upravil: Bingos (4.2.2011 10:52:47)

Ach, život je tak trapný, Bože,
Jak uprdnutí do soulože!!

15

Většinu adventur co tů byly řečený sem hrál ještě bych dodal snad jen The longest journey a Dreamfall: The longest journey. Jinak pro mě nejlepší adventura je Broken sword: The shadow of the templars a the smoking mirror. Pak miluju Posla smrti 1 i 2. Ještě sem vlastně nehrál adventuru která by mě nějak extrémě nebavila takže mě baví vlastně všechno.

PunBB bbcode test

16

Mezi solidní adventury bych kromě výše zmíněnejch fláknul Goblins 3 a Lost in Time.Zvlášt LiT bych doporučil kvůli příběhu,byt sem nebyl schopnej ji dohrát.

17

daflair napsal:

Mezi solidní adventury bych kromě výše zmíněnejch fláknul Goblins 3 a Lost in Time.Zvlášt LiT bych doporučil kvůli příběhu,byt sem nebyl schopnej ji dohrát.

no vidis ! vsechny Goblins byli super, i ta nová čtyřka se celkem dala

18

Hodně těžké kulty jsou ještě Harvester (doporučuju všem prasákům... poslední akt je vážně pekelně sadistický... navíc, v které jiné adventuře můžete svou lásklu zmlátit baseballkou a následně znásilnit) a potom Sanitarium (těžká psychárna).

19

Ještě sem zapomněl na adventůru Simon the Sorcerer docela podařená.A z řady Goblins mě nejvíc bavilo třetí pokračování.

20

Oťasz napsal:

Tenhle žánr miluju. Agent Mlíčňák mě bavil asi nějvíc.

hej ten byl moc fajn, jedna z prvních agentur... Mlíčňák a Tajemství oslího ostrova smile

ale je to myslim polská hra

Du cestou zla - stejně jako Hitla s patkou, du cestou zla - stejně jak šli pitva s hrobkou!
http://paprix.netuje.cz/vozejk.gif

21

A já jsem ještě zapomněl na sérii ZNK smile

Naposledy upravil: coxox (4.2.2011 20:01:02)

22

adventúra post mortem.

HARDCORE WILL NEVER DIE, BUT YOU WILL !!!

23

Já toho hrál taky celkem dost, ale ZNK nic nepřekonalo smile ale co mě hodně bavilo a chystám se to zase zasmažit, tak to jest HORKÝ LÉTO .. ten dabing vod Izera je parádní!

http://i53.tinypic.com/317bjwk.jpg

24

ZNK a Horký léto byly jediný adventury co jsem hrál. Vo kvalitě ZNK mluvit nebudu:D ale horký léto byla největší pecka! 2. díl oproti prvnímu dost sux podle mýho názoru.

"Death is the solution to all problems" (Joseph Stalin)

25

No u mňa osobne sú adventúry roky najlepším žánrom na scéne. Za také najlepšie považujem -

séria Polda (okrem 4), ZNK, Zázračný lék, Zlatý kalich, Únos aneb tajemství hlubin lesa, Nibiru, Covert front, Speculum mortis, Mrtvé město atd..

GAME_space