1

Téma: horory

Nad kterejma hororama nejradši a nejčastějí honíte? Pište sem svoje oblíbený kusy !
Rád se nechám inspirovat

pro mě z těch áčkovejch rozhodně Exorcist, Shining, Kruh, The Thing

z "béčkovejších" Evil Dead, Braindead, Hellraiser, Candyman, Nightmare on Elm Street 1,3

z těch míň známejch rozhodně můžu doporučit In the Mouth of Madness (John Carpenter), Lord of Illusions (Clive Barker), nebo slušnej remake Hills Have Eyes

Naposledy upravil: adamo (4.2.2011 17:13:03)

2

Re: horory

Mě osobně nejvíc přirostla k srdci série Saw.
Pak bych zmínil remake Friday the 13th, úsvit mrtvých,Vetřelci( z toho seru od mala big_smile) a nedávno zkouknutý I spit on your grave(remake), poslední dům nalevo, vyvrženci pekla a The eye.
Je toho víc ale ted si nevzpomenu. Každopádně nejvíc mě berou filmy se zombie nebo něčim podobnym co by mělo bejt mrtvý ale neni. Takže pokud máte nějaký doporučení sem s nima.

"Death is the solution to all problems" (Joseph Stalin)

3

V prvé řadě chci říct, že novodobé horrory sou hrozné mrdky. Dnes každý film ve kterých je deset tisíc lekavých scén je považován za horror a takové to vnitřní temno, zlo, a děsivo se vytrácí. Hodně dobrý horror poslední doby je REC, samozřejmě ten španělský originál. Má to dost rozvinutý scénář a jsem zvědavý, jak se autoři poperou s třetím a čtvrtým dílem, který se právě tvoří. Je to dělaný na styl Blairwitche, ale Blair je proti tomuto trapná kokotinka. Dál mám rád Sirota, Temnota, Hory mají oči, Saw 1 (taky dvojka byla ještě docela originální), Kruh, atd.
Z klasik The Shining, Eraserhead, nebo Exorcist.

4

Mě se v poslední době líbilo třeba Stáhni mě do pekla nebo V moci ďábla. Jinak ze starejch mě nejvíc baví  první 2 díly Hellraisera, Evil dead 1,2 i Armáda temnot, Childs play, Nightmare on Elm Street a The Shining prostě klasika.

PunBB bbcode test

5

U mňa vládne takmer každý diel Friday the 13th.Ale najpopičovka je určite Last House on Dead End Street.Keď snuff tak poriadny big_smile

6

Wř3d napsal:

Mě se v poslední době líbilo třeba Stáhni mě do pekla nebo V moci ďábla. Jinak ze starejch mě nejvíc baví  první 2 díly Hellraisera, Evil dead 1,2 i Armáda temnot, Childs play, Nightmare on Elm Street a The Shining prostě klasika.

ano ano evil dead je KULT ! keď klasika tak Věc 1982
http://www.new.csfd.cz/film/1329-vec/ 
to treba vidieť.

HARDCORE WILL NEVER DIE, BUT YOU WILL !!!

7

Já mám hodně rád horrory, ale musim říct, že naopak nenávidim lekací scény lol takže toho až tolik nenajíždim. Nový horrory sou nacpaný jen lekačkama a pořádnej příběh neexistuje. Já miluju horrory, který maj atmosféru, že mě mrazí po zádech a napětí se dá krájet no a pak  k tomu rád pořádný masakry, střeva, krev krev krev!!

Miluju slashery jako Saw (ať si každej řiká co chce, tak mě bavil každej díl) no a pak samozřejmě klasiky jako Halloween, Elm Street a Friday 13th.

Jinak hodně žeru klasiku Salem's Lot a taky Exorcism .. pro mě nepřekonatelný horrory!

http://i53.tinypic.com/317bjwk.jpg

8

Určitě kvality jako Elm Street, Hellraiser, Puppet Master, Psycho a různé nové i staré zombie horrory

9

Mě třeba nasral nejnovější resident evil afterilife, ne že by to byla úplně hororová série ale první dva filmy ještě za něco stály, třetí už ztrácel atmosféru ale afterlife je ubohost, to už je jen kvůli prachům

10

Russell napsal:

Já mám hodně rád horrory, ale musim říct, že naopak nenávidim lekací scény lol takže toho až tolik nenajíždim. Nový horrory sou nacpaný jen lekačkama a pořádnej příběh neexistuje. Já miluju horrory, který maj atmosféru, že mě mrazí po zádech a napětí se dá krájet no a pak  k tomu rád pořádný masakry, střeva, krev krev krev!!

Miluju slashery jako Saw (ať si každej řiká co chce, tak mě bavil každej díl) no a pak samozřejmě klasiky jako Halloween, Elm Street a Friday 13th.

Jinak hodně žeru klasiku Salem's Lot a taky Exorcism .. pro mě nepřekonatelný horrory!

přesně, dát do hororu lekačku je ten nejlacinější způsob jak vyvolat stach. Tak se pozná kvalitní horor ... že se člověk bojí kvůli atmosféře a ne z lekaček. Takovej Vymítač, tam neni jediná lekačka a strašidelný je to jako prase

Naposledy upravil: adamo (4.2.2011 22:03:56)

11

No kurva, já sem kokot.. úplně sem zapoměl na mojí nejoblíbenější odnož horrorů a to sou ZOMBIE HORRORY.. ještě že Typekk napsal o tom RE lol

Hodně můžu zombie horrory a nejradši mám Úsvit mrtvých (tu novější verzi) no a pak samozřejmě top je seriál Walking Dead.. nebudu tady vypisovat jiný zombie horrory, protože jich je mraky a viděl sem jich fakt dost.. no ale akorát zmínim, že právě Resident Evil je pro mě nuda.. z těch zombie horrors pro mě asi nejhorší a to sem měl dřív hru RE, která mě bavila neskutečně smile .. ta jednička třeba ještě šla, ale už dvojka mě dost nudila a asi to bude i tim, že Milu Jovovič (nebo jak se jmenuje) vůbec nemusim..

12

adamo napsal:
Russell napsal:

přesně, dát do hororu lekačku je ten nejlacinější způsob jak vyvolat stach. Tak se pozná kvalitní horor ... že se člověk bojí kvůli atmosféře a ne z lekaček. Takovej Vymítač, tam neni jediná lekačka a strašidelný je to jako prase

Na vymítače prostě nic nemá a to je film starej už několik desetiletí a s dnešní technikou ho prostě nejde překonat.. nevim čim to je, ale sere mě to..
Mě se zdá, že dneska se dělaj horrory pro náctiletý dilinky a jejich boyfriendy, který si pouštěj před prcem pouštěj "horrory", aby se u toho "báli" a neni pro to nic lepšího než že se lekáte.. prostě film, kde sou lekačky dokáže udělat každej, ale vyvolat atmosféru to už je těžká věc a dokážou to jen pravý mistři oboru..

btw: sorry za double post..

Naposledy upravil: Russell (4.2.2011 22:09:49)

13

Russell napsal:
adamo napsal:
Russell napsal:

Na vymítače prostě nic nemá a to je film starej už několik desetiletí a s dnešní technikou ho prostě nejde překonat.. nevim čim to je, ale sere mě to..
Mě se zdá, že dneska se dělaj horrory pro náctiletý dilinky a jejich boyfriendy, který si pouštěj před prcem pouštěj "horrory", aby se u toho "báli" a neni pro to nic lepšího než že se lekáte.. prostě film, kde sou lekačky dokáže udělat každej, ale vyvolat atmosféru to už je těžká věc a dokážou to jen pravý mistři oboru..

btw: sorry za double post..

v minulom fore by ťa stiahli s kože ale teraz ?

Naposledy upravil: gunslinger (4.2.2011 22:14:34)

HARDCORE WILL NEVER DIE, BUT YOU WILL !!!

14

Taky docela nechápu ten současný trend Paranormal Activity. Vždyť je to kurevská nuda! U jedničky jsem to ze zvědavosti a totálního znudění přepínal na noční scény a dvojku jsem pro jistotu ještě nezkouknul, ale nějak se na to ani nechystám.
Hele a slyšeli jste ty okolnosti okolo natáčení Vymítače? Jak chcípal štáb, kolabovala technika a zraňovali se herci? big_smile Nevím co je na tom pravdy, ale je četl jsem o tom myslím v časopisu Epocha a bylo todost zajímavý, ten film zprodukoval samotný ďábel! big_smile To je fakt dobrý film.

15

No tak Paranormal Activity sem ani celý neviděl, ale je to přesně ten typ Teens Horrors, který mě serou.. všechny píči z toho šílí..

Jinak o tom s tím Vymítačem vůbec nevim lol ale jestli máte o tom nějaký info, tak určitě nahoďte.. zajímá mě to

16

ty Paranormal píčoviny mě taky dosti serou.Člověk, který si určitě zaslouží respekt je Alfred Hitchcock a jeho Psycho nebo Ptáci.

17

Russell napsal:

Jinak o tom s tím Vymítačem vůbec nevim lol ale jestli máte o tom nějaký info, tak určitě nahoďte.. zajímá mě to

Něco je i na csfd v zajímavostech:
http://www.csfd.cz/film/3190-vymitac-dabla/zajimavosti/

Během natáčení postupně zemřeli čtyři lidé. Představitelka posedlého děvčátka Linda Blair prý měla o smrti jednoho z nich noční můry již několik týdnů předem.
Friedkin údajně přiměl herečku Mercedes McCambridgeovou, která mluvila démona Pazuzu, kvůli "málo drsnému" hlasu znovu pít alkohol a kouřit. Obnovené závislosti už se jí nepovedlo zbavit.
Natáčení mělo původně trvat 85 dní, protáhlo se ale na téměř trojnásobnou dobu. Trojnásobně byl překročen i rozpočet.
William Friedkin natáčení filmu a jeho realističnosti podřizoval vše, i zdraví herců - Maxi von Sydowovi střílel vedle hlavy, aby vypadal dostatečně nervózně, Ellen Burstynovou dokonce natáčel poté, co omdlela po příliš silném nárazu do zdi.
Ellen Burstyn si z natáčení odnesla permanentní zranění zad. Ve scéně, kdy je odhozena od posedlé dcery dopadla tvrdě na kostrč.
Jeden z návštěvníků kina, který film viděl roku 1974 během prvního promítání omdlel a zlomil si čelist. Poté zažaloval Warner Brothers a všechny, kteří se podíleli na natáčení filmu. Studio se s ním dohodlo na vyrovnání. Suma není známa.
Linda Blair si zranila záda, když se ulomil kus postele.

V tom článku toho bylo víc, jde o to, že prostě během natáčení se stalo tolik neblahých okolností proti tomu filmu, že to až není možný.

18

No tohle sem nečetl no, ale je to zajímavý ty vole lol prokletej film smile

19

Martyrs(absolutně božká věc, která nepostrádá ani atmo ani hnus ani totální psycho)
The Hills Have Eyes (Pro mě asi furt nepřekonaný slasher nové doby)
Rec (Atopos to řekl jasně)
Devils Rejects, House 1000 corpses (Nejlepší explolation poslední doby)
Srpski Film,Grotesque ( všechny, co opěvují saw, by tohle mohlo zajímat)
Exorcism of emily rose (v žádném případdě se to nehrabe na Exorcistu, ale řekl bych, že je to dost obstojné)
Repo: the Genetic opera(je to sice muzikál, ale já to prostě řadím mezi jeden z mojich top filmů.Nevím proč. Každopádně Paris hilton tu hraje Feťačku, která jede na plastikách)))
Taxidermia(Nejde moc o horror, ale efekty sou geniální. Obzvlášť finále je total)
Chaos(absolutní masakr)
Ichi The Killer(japonská šílenost)

Ze Starých nezmíněných bych mrdnul

Prowler
Zombi II
Re-Animator
Texas Chainsaw Massacre 1974
MANIAC(kdo jede necra, učitě zná Franka Zita. Je odtud)
Tetsuo
Intruder(to sem sice neviděl, ale vypadá to na solidní vyvražďovačku)
Audition
The Thing
The Fly

a v nejbližší době se chystám na tohle http://www.csfd.cz/film/233381-ed-gein- … lainfield/

Určitě sem ještě něco zapomněl, ale tohle bych doporučil)

Naposledy upravil: DanteZ (5.2.2011 11:24:20)

20

Ještě jsem si vzpomněl na thajský film s názvem 13: hra smrti. Není to sice nějaký ultra vodvaz, ale rozhodně je to zajímavě natočený a má to občas dost děsivou atmosféru.

21

ty krávo, ted sem dokoukal Vyvržence Pekla a musim uznat že je to ultimátní nářez ! sice mi to jako horor moc nepřijde ale je to TUTOVKA !

22

Suspiria
Rosemary's Baby
Låt den rätte komma in

::LOVE

23

Nedávno som pozeral Seed http://www.csfd.cz/film/226657-seed/
Dej nieje až taký dobrý ale niekoré scény za to fakt stoja.

24

Atopos napsal:

Taky docela nechápu ten současný trend Paranormal Activity. Vždyť je to kurevská nuda!

naprosto souhlasim. Nechapu, proc to lidi tak zerou ..

Já sem Mengele a nesnášim všechny lidi, Hitloš to byl lidumil ten by vraždil jenom židy !

25

DaveThaClown napsal:
Atopos napsal:

Taky docela nechápu ten současný trend Paranormal Activity. Vždyť je to kurevská nuda!

naprosto souhlasim. Nechapu, proc to lidi tak zerou ..

Přesně ! jediný čeho sem se bál bylo aby neudělali další díl ..... a to se stalo !

Šířit déro, to je hlavní pravidlo, tak mi všichni slušňáci volízněte kadidlo!